Maakt u gebruik van onze website , dan gaat u akkoord met deze cookies. Akkoord

Veranderingen in de manier waarop ICS factureert

Met ingang van 1 oktober 2016 verdwijnt de mogelijkheid om voor zakelijke creditcards openstaande bedragen van een privérekening te incasseren. Dat is het gevolg van een aanpassing van Europese wetgeving. Voor bedrijven met meerdere Card-houders die nu gebruik maken van privéfacturatie verandert de manier waarop ICS factureert. Voor bedrijven met één zakelijke creditcard, zoals ZZP'ers en eenmanszaken verandert er niets.

De Algemene Voorwaarden veranderen ook

Vooruitlopend op de verandering in de manier waarop ICS factureert, wijzigen met ingang van 1 augustus 2016 de Algemene Voorwaarden. De optie van privéfacturatie is hieruit verwijderd. Daarnaast zijn in deze Algemene Voorwaarden ook de volgende wijzigingen aangebracht:

  • U kunt nu maximaal 5x per dag contactloos met uw creditcard betalen. Onder de nieuwe voorwaarden is het aantal contactloze betalingen onbeperkt. Wel kunnen er aanvullende gebruiksvoorwaarden en beperkingen gelden. U zult bijvoorbeeld in sommige gevallen toch uw pincode moeten intoetsen.
  • Aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Aflevergarantie wordt toegevoegd dat de creditcardbetaling van het aankoopbedrag rechtstreeks aan de verkoper moet zijn gedaan.
  • Om onze dienstverlening te verbeteren, doen wij continu klantonderzoek. In de nieuwe voorwaarden staat dat wij daarvoor ook uw bedrijfsgegevens en de persoonsgegevens van de Card-houder(s) mogen gebruiken.

Voor ZZP'ers en eenmanszaken verandert er niets

Voor eenmansbedrijven met één zakelijke creditcard brengt de nieuwe EU wetgeving geen wezenlijke verandering met zich mee. Ook niet als de zakelijke creditcard is gekoppeld aan een privérekening. Eenmanszaken moeten wel rekening houden met de bepaling dat een zakelijke creditcard uitsluitend bedoeld is voor het maken van zakelijke kosten. De verantwoordelijkheid voor de naleving van die bepaling ligt bij de eigenaar van de eenmanszaak zelf.

 

Lees meer over de veranderingen in de folder 'Van privéfacturatie naar centrale facturatie'.
Download de folder